Lekkage CV ketel Deventer

Heeft u in uw woning in Deventer last van vochtschade op uw wanden of vloer? Dit kan een teken zijn dat wijst op CV lekkage. Water ontsnapt uit leidingen en brengt schade toe aan de woning. Er zijn nog duidelijkere aanwijzingen voor een lekkende CV ketel. Wanneer u de ketel vaak moet bijvullen zal er waarschijnlijk ergens water lekken. De centrale verwarming is namelijk een gesloten systeem. Hieruit hoort geen water te verdwijnen. Wanneer dit toch gebeurt zal de druk afnemen. Het systeem werkt hierdoor minder goed. Bij een te groot drukverlies treedt uw CV ketel helemaal buiten werking.

CV lekkage opsporen

Een CV lekkage kan op verschillende plaatsen in het systeem ontstaan. De volgende onderdelen kunnen bijvoorbeeld beschadigd zijn:

  • CV ketel
  • Expansievat
  • Radiator
  • Leiding

Wanneer de CV ketel lekt is dit doorgaans goed te vinden. Een reparatie of nieuwe ketel lost het probleem dan op. Ook een defect expansievat of kapotte radiator levert meestal geen grote problemen op. Onze monteurs hebben ervaring met talloze lekkages en weten daarom ook goed verstopte lekken te vinden. Bijvoorbeeld in de leidingen. Met moderne technieken kunnen metingen gemaakt worden. Door grondig vooronderzoek te verrichten zorgen wij ervoor dat de oorzaak zeer precies aangewezen
kan worden. Op die manier zal breekwerk beperkt blijven.

Uw CV ketel lekt water, maar u weet niet wat u moet doen? Neem contact met ons op voor een professionele reparatieklus. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar in Deventer.